Cyriac: "Deze goal doet deugd"

MAANDAG, 10 FEBRUARI 2014, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Pollet en Vargas deden het goed in Kortrijk, maar het grootste lichtpunt was Gohi Bi Cyriac. De spits scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor Anderlecht en zag nummer twee stranden op de lat. "Hopelijk ben ik nu gelanceerd."


Twee jaar was het geleden dat Cyriac nog scoorde in de vaderlandse competitie. Op 4 februari 2012 scoorde hij voor Standard tegen Cercle Brugge. Daarna volgden veel blessureleed en één doelpunt voor Anderlecht in de beker tegen Eupen. "Deze goal doet echt deugd", vertelde de Ivoriaan in de catacomben van het Guldensporenstadion. "Ik moet wel toegeven dat er ook wat geluk mee gemoeid was. De wind speelde een duidelijke rol."

Maar dat maakt Cyriac niet minder blij. "Ik hoop dat ik deze vorm kan blijven aanhouden. Het is belangrijk dat ik kan spelen, een aantal wedstrijden na elkaar", aldus Cyriac, die pleit voor continuïteit. "Ik zeg niet dat we elke week met dezelfde elf moeten starten, maar het geraamte en manier van spelen zouden wel moeten vaststaan."

Vorige week viel Cyriac nog naast de elf na zijn goede prestatie tegen Club Brugge. Volgens Guillaume Gillet kon het ermee te maken hebben dat hij daags voordien de training vroegtijdig moest verlaten. "Ik had wat last, maar had perfect kunnen starten. Tenslotte viel ik toch ook in bij de rust. Het verraste me dus wel dat ik toen op de bank begon."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.