Vargas: "Op m'n best in vrije rol achter spitsen"

MAANDAG, 10 FEBRUARI 2014, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ronald Vargas was één van de weinige lichtpuntjes bij Anderlecht zaterdag. Na zijn goede invalbeurt op Lierse en hattrick tegen Aalst, bevestigde hij zijn stijgende vormcurve. "Ik kan de man van de play-offs worden."


Een uur lang probeerde Vargas Anderlecht te dirigeren in Kortrijk, het laatste half uur kwam de vermoeidheid boven en zakte hij wat weg. "Ik probeerde mijn spel te spelen en dat lukte vrij goed. Al denk ik dat ik nog nooit op zo'n slecht veld speelde. De bal bleef vaak steken in het water en de modder."

Na 2,5 jaar lijkt Anderlecht eindelijk te gaan genieten van de Venezolaan. "Ik ben nog geen honderd procent. Ik wil snel mijn oude niveau weer halen. Sterker nog: ik wil beter worden dan vroeger", aldus Vargas. "Het belangrijkste is dat ik helemaal niks meer voel aan mijn knie. Eindelijk kan ik voluit gaan. De voorbije jaren kreeg ik steeds een terugslag na een training of wedstrijd."

"Ik zit vol vertrouwen", gaat Vargas verder. "Ik moet me nog wat aanpassen aan de ploeg, maar wie weet kan ik wel de man van de play-offs worden. Waar ik het liefst speel? Centraal achter de spitsen. Op de flank gaan mijn kwaliteiten wat verloren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.