Heylen: "Ik lag in balans met Mbemba"

DONDERDAG, 6 FEBRUARI 2014, 19:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht komt morgen in Kortrijk ook een eigen speler tegen. Huurling Michaël Heylen is echter niet van plan zijn moederclub cadeautjes te geven. "Wij hebben de punten even hard nodig als Anderlecht", zo zegt hij.


"Het is speciaal om tegen Anderlecht te spelen", vertelt Heylen. "In de heenmatch stond ik de eerste minuten op lemen benen. Dat we toen wonnen, was onverhoopt. Ik verwacht morgen opnieuw een leuke partij."

Mocht Heylen met Kortrijk Anderlecht verslaan, dan zal de druk op John van den Brom nog meer toenemen. "Ik heb dit ook gelezen, maar eigenlijk is dit mijn zaak niet. Ik ga er dan ook niet te hard op ingaan. Misschien voetbal ik volgend seizoen wel onder hem."

De ambitie van Heylen is immers duidelijk: zijn plaats veroveren bij Anderlecht. "Maar daar beslis ik niet over. Ik zou het niet erg vinden om nog een jaartje uitgeleend te worden aan Kortrijk. Dat Anderlecht onlangs mijn contract verlengde tot 2016 toont dat ze in mij geloven."

Afgelopen zomer maakte Heylen de voorbereiding mee met de A-kern, maar eind augustus stuurde Anderlecht hem naar Kortrijk. "Ik lag toen in de weegschaal met Chancel Mbemba, maar toen raakte ik geblesseerd en kreeg Chancel zijn kans. Ik gun het hem echter van harte."



anderlecht-online forum