Jovanovic: "Kan niet elk jaar kampioen worden"

WOENSDAG, 5 FEBRUARI 2014, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans dat we Milan Jovanovic nog terugzien op een voetbalveld is klein geworden. "In mijn hoofd ben ik klaar met voetbal", zegt de ex-speler van Standard en Anderlecht. "Nochtans heb ik tientallen aanbiedingen gekregen."


"In april word ik 33 jaar en ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt. En eerlijk gezegd: ik mis het competitievoetbal niet", vertelt de Serviër in een gesprek met La Dernière Heure. Helemaal gesloten is de deur echter niet. "Ik herbegin alleen als een club uit een heel mooi land zich aanbiedt. Of als ik ergens een fortuin kan verdienen."

Momenteel woont Jovanovic in Novi Sad en daar traint hij nog dagelijks mee met de plaatselijke eersteklasser. Daarnaast spendeert hij zijn tijd op de schoolbanken. "Ik volg een opleiding sportmanagement aan de universiteit. Ik heb al twee examens afgelegd en haalde respectievelijk 90 en 80 procent.”

Anderlecht

Hoewel hij druk bezig is met andere zaken, volgt Jovanovic ook de prestaties van Anderlecht nog op de voet. “Het is geen ramp mocht Anderlecht geen kampioen worden. Je kan niet elk jaar als eerste eindigen. Veel spelers vertrokken en de ploeg is erg jong nu. Je kan van hen niet dezelfde prestaties verwachten als de voorbije jaren.”

Uiteraard heeft Jovanovic ook een mening over zijn landgenoten Luka Milivojevic en Aleksandar Mitrovic. “Weet je wat het probleem van Luka is? Hij is geen Belg. Mocht hij Belg zijn, dan zou de lat minder hoog liggen voor hem”, aldus Jovanovic. “Mitrovic scoorde al tien keer in een ploeg die niet draait. Let op mijn woorden: hij wordt een Europese topspits.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.