Gillet: "Probleem met karakter en mentaliteit"

ZONDAG, 2 FEBRUARI 2014, 23:27 - Steiner
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won vorige week de topper tegen Club Brugge, maar ging dit weekend met 2-0 de boot in tegen Lierse. Guillaume Gillet ziet een probleem met de mentaliteit: "We moeten ophouden te geloven dat we een geweldig team zijn."


Tegenover La Capitale verklaart Gillet wat volgens hem het probleem is: " Het is altijd hetzelfde. We spelen een goede wedstrijd tegen een groot team van de competitie. Kort nadien is het echter een ramp. Ik denk dat er een groot probleem met het karakter en de mentaliteit was toen we tegen Lierse speelden. In alle wedstrijden die we voorheen wonnen tegen kleine teams, deden we het met een goede organisatie. Iedereen deed gewoon zijn werk. Als we dat niet doen, zijn we een normaal team omdat we geen individueel talent meer hebben zoals in het verleden."

Volgende week wacht Paars-wit opnieuw geen makkelijke opdracht. Dan neemt Anderlecht het op tegen KV Kortrijk. Gillet wil meer inzet van de spelers: "Elke keer als we denken dat we op het goede spoor zijn, komen onze tekortkomingen terug boven. We moeten ophouden te geloven dat we een geweldig team zijn. De enige manier om elke tegenstander te verslaan, is hard werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.