Mitrovic bij '100 te volgen spelers in 2014'

DONDERDAG, 30 JANUARI 2014, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bleacher Report heeft zijn lijst van honderd te volgen spelers voor 2014 bekend gemaakt en daarbij zit één Anderlecht-speler: Aleksandar Mitrovic. De Amerikaanse sportwebsite verwacht dat de spits dit jaar helemaal ontploft.


De lijst van Bleacher Report bestaat uit grote beloften, spelers die in 2013 geblesseerd waren en spelers die in het centrum van de transferaandacht staan. Op één staat Mario Götze van Bayern München. Daarna volgens Neymar (Barcelona) en oud-Anderlecht-jeugdspeler Adnan Januzaj (Manchester United). Met Eden Hazard op zes en Thibaut Courtois op negen staan er nog twee Belgen in de top tien. In de volledige lijst vinden we vier spelers uit de Belgische competitie terug: Thorgan Hazard (21), Michy Batshuayi (70), Aleksandar Mitrovic (81) en Maxime Lestienne (86).

De motivatie om Mitrovic te selecteren luidt als volgt: "Hoewel hij nog maar 18 jaar is, betaalde Anderlecht vorige zomer een clubrecord van 5 miljoen euro voor de Serviër. In zijn eerste half jaar in de Jupiler Pro League scoorde hij negen keer en ook voor Servië trapte hij zijn eerste treffer binnen. Benieuwd wat er nu volgt nadat hij al zo'n snelle progressie heeft gemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.