Anderlecht wint altijd na puntenverlies

DINSDAG, 28 JANUARI 2014, 02:14 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Na 23 speeldagen telt Anderlecht zeven punten achterstand op Standard. Paars-wit verloor al zes keer en speelde twee keer gelijk. Opmerkelijk is dat Anderlecht nog nooit tweemaal op rij punten verloor in de competitie.


Na de nederlaag tegen Lokeren op de openingsspeeldag pakte Anderlecht 12 op 12. Op speeldag 6, 8 en 10 ging Anderlecht de boot in, maar op speeldag 7,9 en 11 pakte het de volle buit. Zowel na het gelijkspel tegen Standard (speeldag 12) als de nederlaag tegen Charleroi (speeldag 16) volgden drie winstmatchen.

Op speeldag 20 pakte paars-wit opnieuw een punt tegen de rivaal uit Luik en op speeldag 22 ging het onderuit tegen het KV Mechelen van Franky Vercauteren. Op speeldag 21 en 23 pakte Anderlecht echter wel de volle buit.

Anderlecht is zo de enige club in de Belgische competitie die nog nooit tweemaal op rij punten liet liggen. Opmerkelijk voor een jong team dat er zelden in slaagt een achterstand op te halen en -niet ten onterechte- een gebrek aan mentale weerbaarheid verweten wordt.

Paars-wit is ook het enige team dat Standard al tweemaal punten wist te ontfutselen.



anderlecht-online forum