"Zulte heeft recht op beperkte vergoeding"

DINSDAG, 21 JANUARI 2014, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zulte Waregem beroept zich in het dossier-Hazard op een sluitende huurovereenkomst. Maar hoe 'sluitend' is 'sluitend'? "Ieder contract is te verbreken, daar moet enkel een bepaalde vergoeding tegenover staan."


Volgens professor arbeidsrecht Roger Blanpain kan de huurovereenkomst van Hazard probleemloos ontbonden worden. "Als Chelsea het huurcontract wil opzeggen, heeft het daar alle recht toe", stelt Blanpain. "Wel moeten ze een schadevergoeding betalen."

Omdat Hazard nog een overeenkomst voor vijf à zes maanden heeft aan de Gaverbeek, ligt deze vergoeding niet erg hoog. "Dat zal in de buurt komen van maximaal drie maanden loon", aldus Blanpain.

Chelsea is echter niet van plan om zelf op te draaien voor de schadevergoeding bij een verbreking van het huurcontract. Het wil deze verhalen op Anderlecht. Daarom is het Anderlecht dat met Zulte Waregem hierover onderhandelt momenteel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.