Opinie: Opportunistische moraalridders

MAANDAG, 20 JANUARI 2014, 20:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Vincent Mannaert zou Zulte Waregem bijstaan in hun gevecht om Thorgan Hazard aan de Gaverbeek te houden. de transfersoap rond Hazard was al een tijdje bizar te noemen, maar deze laatste episode tart werkelijk alle verbeelding.


Competitievervalsing

Toen bekend raakte dat Hazard een persoonlijk akkoord had met Anderlecht, werd in alle hoeken van het land moord en brand geschreeuwd. competitievervalsing was de vaakst gebruikte term.

Nochtans zijn binnelandse transfers geen uitzondering. Zo plukte Gent bijvoorbeeld Milicevic, Sels en Habibou weg bij respectievelijk Charleroi, Lierse en Zulte Waregem. Die laatste club is trouwens de tegenstander van Gent in de halve finale van de beker van België.

De leegloop van Zulte Waregem is jammer voor de competitie, maar Club Brugge en Vincent Mannaert zijn heus niet heiliger dan de paus. Blauw-zwart wou vorig seizoen maar wat graag Junior Malanda inlijven en zou heus niet aarzelen indien Hazard naar Club Brugge wou in plaats van naar de rivaal uit de hoofdstad. En naar welke club vertrok Tom De Sutter deze zomer ook alweer?

Staalharde concurrentie

Mannaert probeert zijn voormalige werkgever ervan te overtuigen Hazard enkel naar het buitenland te laten vertrekken. Eerder had Racing Genk bij de verkoop van Kevin De Bruyne meer aandacht voor een anti-Anderlechtclausule dan voor een fatsoenlijk percentage bij een doorverkoop.

De Belgische clubleiders jagen hun talenten met plezier naar het buitenland, als ze op die manier kunnen vermijden dat ze naar een concurrent trekken. Het is een van de vele oorzaken van de verloedering van onze vaderlandse competitie.

Het is logisch dat maar weinig eersteklasseclubs de overgang van Hazard naar paars-wit toejuichen. Dat ze de transfer proberen tegen te houden met valse argumenten en zich voordoen als moraalridders is echter een brug te ver. Voetbal is nu eenmaal een opportunistisch wereldje.

Roland Duchâtelet

Over moraalridders gesproken: Zou Roland Duchâtelet gezien hebben hoe William Vainqueur dit weekend tot tweemaal toe rood had moeten krijgen?

OHL en Bjorn Ruytinx aanklagen wegens agressie en verklaren agressie uit het voetbal te willen weren terwijl de meest agressieve middenvelder van de Belgische competitie het Standard-shirt draagt.

Conclusie

Gelukkig kijken Hazard en zijn entourage dwars door de moraalridder-vermomming van een blauw-zwarte opportunist. De kans dat Hazard in februari voor Anderlecht speelt is en blijft groot. Tot spijt van wie het benijdt.




anderlecht-online forum