Van den Brom: "Te weinig gedaan met balbezit"

ZONDAG, 19 JANUARI 2014, 19:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht was goed op weg om met drie punten naar huis te keren, toch tot de gelijkmaker viel. "Het begon goed moet ik eerlijk zeggen. We zagen in het begin wat we graag wilden zien", aldus de trainer tegenover Sporza radio.


Initiatief in handen
"Je komt op voorsprong en had het initiatief in handen. We waren de baas hier in Mechelen want ze zakten heel ver terug. We hebben hiermee te weinig gedaan maar de controle was er tot de gelijkmaker. Vanaf dat moment hebben de wedstrijd steeds meer uit handen gegeven. En dan zie je dat je daarmee de wedstrijd verliest."

"We hebben te weinig met dat balbezit gedaan. Vaak moet je achteruit om de bal te krijgen maar nu hadden we de bal en hebben we er veel te weinig mee gedaan. Het vertrouwen was er maar we zijn veel te veel meegegaan in het spel van Mechelen."

Fysiek komen we tekort
"Ze hebben de spelers voor duels aan te gaan maar wij moeten het blijven zoeken in het voetbal. Van het moment dat wij Anderlecht zijnde wedstrijden op het fysiek willen gaan beslissen, dan gaan wij heel weinig punten halen."

"Over het balverlies en bijhorende overtreding waardoor het tegendoelpunt valt ga ik het zeker hebben met Youri Tielemans want het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Hij heeft natuurlijk pech dat het nu weer een goal wordt wat ook niet de eerste keer is. Dat moet er uit maar hij weet het. Dat is het belangrijkste, dat spelers beseffen wat ze wel of niet goed doen."

Blessure Proto
"Proto zou de blessure al tijdens de opwarming opgelopen hebben. Maar ik heb het pas tijdens de wedstrijd vernomen omdat je het dan ook ziet natuurlijk. Je zag dat hij niet normaal bewoog in zijn doel, en ook is hij normaal gezien beter in het verwerken van een vrije trap. Dan hoop je als coach dat die de rust haalt zodat je hem op kan lappen en kijken naar een tweede helft. Dan beslist Silvio zelf, en dat vind ik zeer goed dat hij hierin zijn verantwoordelijkheid neemt, om gewisseld te worden."

Achterstand Standard beperken
"Nu moeten we er voor zorgen dat we de achterstand op Standard niet te groot laten worden zodat we nog een kans maken in de Play-offs. Daar heb ik nog altijd het volste vertrouwen in", besluit de coach.



anderlecht-online forum