Burgemeester niet overtuigd van verhuis

VRIJDAG, 17 JANUARI 2014, 12:02 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het is nu al weer een tijdje stil rond het nieuwe nationale stadion waar normaal gezien ook Anderlecht zijn intrek zou nemen. Maar welke gevolgen zouden een eventuele verhuis van Anderlecht uit de gemeente met zich meebrengen?


Sport/Voetbalmagazine vroeg het aan Eric Tomas, sinds 2012 burgemeester van de gemeente Anderlecht. De heer Tomas is echter nog steeds niet overtuigd dat de club zal wegtrekken. "Zeker niet nu ze hun stadion mogen uitbreiden tot 30.000 plaatsen."

Ook twijfelt de burgemeester sterk aan het vinden van de nodige investeerders voor het nieuwe stadion. Hij stelt zich ook de vraag wat er dan met het huidige Constant Vanden Stock-stadion, eigendom van de club, zal gebeuren. "Ik kan me niet inbeelden dat ze een infrastructuur van 150 miljoen zullen verwaarlozen."

Trekt de club toch weg uit Anderlecht dan zal de gemeente er zelf niet sterk onder lijden, beweert Tomas. Het aantal inwoners dat voor paars-wit werkt "is zeer beperkt" en ook de inkomsten gegenereerd door de club liggen in lijn met de uitgaven voor onder andere ordehandhaving.

Wie wel getroffen zullen worden zijn de lokale handelaren, en vooral dan de cafés. "90 procent van de zaken zullen hun deuren dan mogen dicht doen."

"Komt het tot een verhuis dan zou ik erg ontgoocheld zijn", besluit Tomas.



anderlecht-online forum