Stefani: "Porto wil Defour niet uitlenen"

DONDERDAG, 16 JANUARI 2014, 18:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Slecht nieuws voor Anderlecht. Op zijn vraag om de club tijdelijk te mogen, verlaten heeft Steven Defour te horen gekregen dat een uitleenbeurt geen optie is. "Als hij vertrekt, dan is het definitief", zegt zijn manager.


Met het oog op het WK wil Defour meer spelen en Anderlecht wil hem deze kans bieden. Defour houdt echter de boot af en hoopt op een grotere competitie. Mogelijk mag Anderlecht nu alle hoop opbergen de oud-aanvoerder van Standard deze maand te verwelkomen.

Defour zat vandaag samen met het bestuur van Porto om zijn toekomst te bespreken. "Hij kreeg te horen dat ze liever hebben dat hij blijft. Ze geloven dat hij nog van grote waarde kan zijn. Maar als hij dat wenst, mag hij andere oorden opzoeken", aldus Stefani aan Voetbalkrant. "Maar Steven zal niet worden uitgeleend. Als hij vertrekt, dan is het definitief."

Dit is slecht nieuws voor Anderlecht. De enige kans die Anderlecht had, was om te profiteren van het gebrek aan interesse om Defour het half jaar voor het WK de speelminuten te geven die hij nodig heeft. De kans dat Defour definitief naar Anderlecht wil komen, is quasi nihil. Laat staan dat Anderlecht hem kan betalen. In 2011 legde Porto 6 miljoen euro voor hem op tafel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.