Van Holsbeeck ontkent bewering Z. Waregem

WOENSDAG, 15 JANUARI 2014, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook vandaag kunnen we weer een episode toevoegen aan de soap rond Thorgan Hazard. Zulte Waregem verstuurde gisterenavond een persbericht waarin het stellig herhaalt dat Hazard blijft. En Anderlecht zou zich hierbij neerleggen.


Laat ons starten met te citeren uit het persbericht dat Zulte Waregem gisterenavond rond 22 uur op zijn website zette: "De club heeft vorige week contact opgenomen met de clubleiding van Anderlecht om duidelijk te maken dat een overgang van Thorgan Hazard tijdens deze wintermercato niet bespreekbaar is. (...) Wij zijn blij dat Anderlecht ons clubstandpunt begrijpt, namelijk dat een sluitende overeenkomst gerespecteerd wordt."

Zulte Waregem beweert ook dat, in tegenstelling tot berichten die gisteren in de pers verschenen, Chelsea Hazard het seizoen wil laten uitdoen aan de Gaverbeek. " Het sportieve departement van de Engelse club heeft deze woorden vandaag nogmaals herhaald tegenover de clubleiding van SV Zulte Waregem. Zij verzekerden ons opnieuw dat het contract tussen de twee clubs gerespecteerd wordt en Thorgan Hazard tot het einde van het seizoen blijft bij SV Zulte Waregem", zo luidt het.

Van Holsbeeck: "Dit klopt niet"

Het Laatste Nieuws kreeg voor de persen begonnen te rollen Herman Van Holsbeeck nog aan de lijn voor een reactie. "Dit klopt niet", zo vertelde de Anderlecht-manager. "Zulte belde ons vorige week om te informeren naar onze plannen en om te vragen of we Hazard zouden weghalen zonder compensatie. Ik antwoordde dat het niet onze gewoonte is een speler weg te plukken zonder een club hiervoor de compenseren."

Verder moeit Anderlecht zich voorlopig niet. "Ik heb Zulte Waregem ook gezegd dat de toekomst van Hazard momenteel in handen ligt van Hazard zelf, zijn manager, Chelsea en Zulte Waregem."

Volgens Het Laatste Nieuws gaat het persbericht van Zulte Waregem overigens lijnrecht in tegen de berichten die Anderlecht de voorbije anderhalve week kreeg vanuit Londen en vanuit de omgeving van Hazard. Gisteren in de vooravond kreeg paars-wit trouwens nog berichten dat het dossier in de goede richting evolueert.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.