"Niet slim van Lukaku en Canesin"

MAANDAG, 13 JANUARI 2014, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck heeft gereageerd op de krasse uitspraken van Jordan Lukaku en Fernando Canesin vorige week. "Ik heb één boodschap voor hen: zwijg, speel en bewijs dat je het waard bent naar Anderlecht terug te keren."


Vanop trainingskamp met KV Oostende vertelde Lukaku dat Anderlecht hem als een baksteen liet vallen na het vertrek van zijn broer. Canesin onthulde dat hij geruchten had gehoord dat John van den Brom zou vertrekken en dat hij dat niet erg zou vinden.

Vanuit Abu Dhabi ontkent Van Holsbeeck ten stelligste dat Van den Brom aan zijn laatste maanden bezig is. "Hij heeft nog een contract tot 2015 en ik zie niet in waarom hij vroeger zou vertrekken. We wisten in het begin van het seizoen dat het een overgangsjaar zou worden en kunnen hem dus niets verwijten."

"Jordan en Fernando hadden beter gezwegen", gaat Van Holsbeeck verder. "Het is niet slim kritiek te leveren op de coach waar je volgend jaar wellicht mee moet werken. Maar ik doe de deur niet dicht voor hen. Bij hun evaluatie zullen we enkel met sportieve zaken rekening houden."

Maandelijks overleg

In een eerder interview had Lukaku zich ook al laten ontvallen dat hij sinds zijn uitleenbeurt nog niets van Anderlecht gehoord heeft. Hij denkt dat de club hem niet meer volgt, maar dat klopt niet. "Ik heb elke maand een gesprek met Anderlecht over Jordan en Fernando", zegt manager Luc Devroe van KV Oostende in Het Nieuwsblad. "Deze week ga ik hiervoor opnieuw naar Anderlecht."

Devroe toont zich namens Oostende tevreden over de twee huurlingen en hoopt dat ze ook volgend seizoen aan de kust spelen. "Het zou voor iedereen beter zijn als ze nog een jaar in vertrouwde omgeving kunnen blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.