Bueno: "Verwacht voorstel Anderlecht"

ZATERDAG, 11 JANUARI 2014, 09:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Afgelopen zomer kwam de Braziliaan Welligton Bueno op stage bij Anderlecht. Hij maakte een goede indruk, maar keerde half september terug naar zijn thuisland. Adri van onze Franstalige redactie kon hem strikken voor een interview.


Even ter herinnering. Vorig seizoen werd Wellington Bueno opgemerkt door heel wat ploegen. Zo waren Herta Berlin, Twente en zelfs Manchester United geïnteresseerd in de 17-jarige speler, maar hij kwam naar Anderlecht. Eerst was er in de pers sprake van een definitieve overeenkomst, later bleek dat hij kwam testen bij paars-wit. Half september, wanneer zijn visum van drie maanden afliep, keerde Bueno terug naar zijn thuisland.

Mooie herinneringen aan Brussel

"Ik voelde me goed in Brussel, het was een aangename stad. Bij Anderlecht heb ik samen met mijn kameraad Arthur Bonaldo testen afgelegd. We hebben heel wat tijd samen doorgebracht zodat we ons niet eenzaam zouden gaan voelen. Maar ook de staff en de andere mensen die ik kon ontmoeten waren zeer vriendelijk en deden er alles aan zodat ik me goed zou voelen in België. Ik heb een hele mooier herinnering overgehouden aan mijn tijd in België. En natuurlijk ook chocolade als souvenir."

Anderlecht volgt me nog steeds

"Na de stage bij Anderlecht moest ik wel naar Brazilië terugkeren (zijn visum liep af, nvdr.). Ik weet dat Anderlecht me wel nog steeds volgt want scouts volgen mijn wedstrijden. Ik verwacht eigenlijk wel een voorstel van Anderlecht. Ik zou heel graag voor paars-wit spelen, het is een kans waarvan ik altijd gedroomd heb."

Stijl is mengeling van Cristiano Ronaldo en van Kaká

"Mijn stijl van voetballen kan je het best omschrijven als een mengeling van Cristiano Ronaldo en van Kaká. Vandaar dat ze me ook wel eens de nieuwe Kaká noemen. Het is een eer om vergeleken te worden met een dergelijke speler maar ik besef maar al te goed dat ik hard zal moeten werden om een niveau als dat van hem te behalen."



anderlecht-online forum