"Met het geld dat ik verdien, help ik m'n familie"

WOENSDAG, 8 JANUARI 2014, 15:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Slechts zelden zal je Chancel Mbemba uitgelaten zien lachen. De Congolees beseft dat hij een eenzaat is. "Dat is een bewuste keuze. Zo probeer ik mijn concentratie optimaal te houden. Dit is de manier om mijn doelen te bereiken."


Mbemba weet vanwaar hij komt. "Mijn familie was arm", zo vertelt hij in Sudpresse. "Zodra ik ontdekte dat ik voetbaltalent had, heb ik alles gedaan om het zo goed mogelijk te ontwikkelen. De kans om te studeren heb ik nooit gehad. Ik moest er dus alles aan doen om in Europa aan de slag te kunnen als voetballer."

"Mijn ouders en broertje zijn erg trots op het succes dat ik nu heb. Met het geld dat ik verdien, probeer ik in de eerste plaats om hen te helpen. Voor hen is het moeilijk om hun boterham te verdienen. Mijn vader is elektricien, maar eigenlijk doet hij vanalles wat om rond te komen."

En dus is voetbal het enige wat telt voor Mbemba. "Op Anderlecht heb ik natuurlijk mijn medespelers, maar eens ik Neerpede verlaat, ben ik helemaal alleen. Men kan dit raar vinden, maar dit is de manier waarin ik geloof om mijn doelen te bereiken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.