Jean Kindermans over de jongeren

ZONDAG, 5 JANUARI 2014, 10:29 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Naast Aaron Leya Iseka neemt John van den Brom ook nog eens Anthony D’Alberto, Xavier Gies en Andy Kawaya mee op winterstage. Jean Kindermans laat tegenover Sudinfo zijn licht schijnen op deze jongeren.


"Andy doet me denken aan Frank Acheampong. Hij evolueert goed en kan even goed doen als de Ghanees. Maar zoals vaak bij de explosieve spelers is hij nogal fragiel. Hij moet aan zijn spiermassa werken om zo blessures te vermijden."

19 jaar en de rechtsachter bij de beloften: Anthony D’Alberto. Hij vernam vlak voor de feesten dat hij mee mocht naar Abu Dhabi. D’Alberto maakt deel uit van de fameuze generatie '94 die vorig jaar het prestigieuze Viareggio-toernooi gewonnen hebben.

"Hij kan aan de slag als rechtsachter maar ook als centrale verdediger. Ik denk dat hij zijn stageplek te danken heeft aan zijn polyvalentie."

Aaron Leya Iseka mag ook mee op stage en zit zo samen met Youri Tielemans op het vliegtuig. Samen wonnen ze vorig seizoen de titel bij de U17. "Verschillende coaches beweren dat hij meer talent heeft dan zijn broer. Nu is het aan hem om dat te bewijzen. Hij is snel, kan met beide voeten overweg en vindt makkelijk de weg naar de goal. Maar zijn optredens moeten consistenter en ook op fysiek vlak moet hij zich verder ontwikkelen."

Als laatste hebben we Xavier Gies, doelman en 17 jaar. Hij mocht tijdens de UEFA Youth League als eens proeven van het grotere werk. Hij wordt de vierde doelman op stage. "Xavier is technisch zeer goed, hij kan goed coachen en leest het spel", besluit Kindermans.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.