Hazard: Abu Dhabi of toch Marbella? (update)

ZATERDAG, 4 JANUARI 2014, 21:30 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Zo, weer een dag voorbij en nog steeds geen nieuws betreffende een eventuele transfer of huur van Thorgan Hazard. Ook al had hij volgens Het Nieuwsblad al afscheid genomen van zijn ploegmaats, Hazard trainde vandaag gewoon mee.


Zondag vertrekken Zulte Waregem alsook Anderlecht op winterstage, en beide doen dan vanop Zaventem. Zulte trekt naar Marbella in Spanje, Anderlecht naar Abu Dhabi. Volgens de pers houdt paars-wit een plaatsje vrij op het toestel van Etihad Airways, just in case.

Hazard wou vandaag na training geen commentaar kwijt over een eventuele overgang. "Ik heb daar echt geen zin in", klonk het. Bij Zulte Waregem zijn ze formeel: "Hazard reist met ons mee."

Tja, waarom zou een speler eerst met zijn mogelijks toekomstige ex-ploeg meetrainen om dan amper een dag later met een andere ploeg op winterstage te vertrekken? We mogen ook niet vergeten dat Anderlecht nog een kleine maand heeft om tot een deal te komen met Chelsea.

Maar bij wie is de deal nu eigenlijk geblokkeerd: Chelsea of Anderlecht? De Engelse club heeft een goede relatie met Zulte Waregem en wil de speler niet uit zijn vertrouwde omgeving weghalen. En je moet eerlijk zijn, Zulte Waregem doet het niet slecht in de competitie.

Of is het Anderlecht die op dit moment de deal blokkeert? Wie weet welke eisen er op tafel liggen. Moet men Hazard bijvoorbeeld de aanvoerdersband geven, hem al de vrijschoppen, hoekschoppen én strafschoppen te laten nemen?

Update 22.15 uur: Volgens La Dernière Heure trekt Hazard morgen met Zulte Waregem mee naar Spanje op winterstage.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.