"Tielemans doet denken aan Yaya Touré"

WOENSDAG, 1 JANUARI 2014, 13:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook de Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft Youri Tielemans ontdekt. Ze zijn onder de indruk van de prestaties die hij als 16-jarige neerzet in de Champions League en competitie. "Hij speelt als een ervaren rot", zo klinkt het.


De krant weet dat Tielemans zich op zijn vijfde aansloot bij Anderlecht en meteen indruk maakte met zijn fysieke en technische capaciteiten. In de Champions League gooide hij hoge ogen door zijn betrokkenheid bij het spel en het opnemen van zijn verantwoordelijkheid. Dat hij op zijn zestiende ook al debuteerde bij de Belgische U21 noemen ze "het meest opmerkelijk".

Volgens El Mundo Deportivo wordt Tielemans in België vooral vergeleken met Axel Witsel omdat ze beiden het spel zo goed lezen. Maar de Spaanse krant vindt Tielemans met zijn kracht en polyvalentie eerder doet denken aan Yaya Touré. Net als de Ivoriaan van Manchester City kan Tielemans op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en scoort hij gemakkelijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.