Standard en Anderlecht delen de punten

ZONDAG, 22 DECEMBER 2013, 19:53 - Michaël

De topper tussen Standard en Anderlecht heeft geen winnaar opgeleverd. Na 90 minuten bleef de 1-1 op het scorebord staan waardoor het verschil van vier punten in het klassement blijft.

John van den Brom startte met een zeer offensief ingestelde ploeg. Zo kreeg Dennis Praet de voorkeur op Luka Milivojevic. Die keuze leverde na 18 minuten al een doelpunt op. Vanden Borre kon de bal tot bij Praet krijgen waardoor Kawashima helemaal uitgespeeld werd: 0-1.

Toch was de thuisploeg de betere in de eerste helft. De Rouges creëerden de meeste kansen maar scoren lukte niet.

Tien minuten in de tweede helft lukte het dan wel voor Standard dankzij Batshuayi: 1-1. Paars-wit kreeg door dit tegendoelpunt het moeilijk en zag een bal van Ezekiel bijna binnengaan.

Doelpunten vielen er niet meer, hierdoor delen beide ploegen de punten. Standard blijft zo leider met 45 punten, Club volgt met 43 punten en met twee punten minder vinden we paars-wit op een derde plek terug.

Nog één wedstrijd rest er voor de winterstop. Die staat nu donderdag om 18 gepland tegen Zulte Waregem dat zaterdag 2-2 gelijk speelde tegen Oostende.