Sterk Anderlecht buigt achterstand om

ZONDAG, 15 DECEMBER 2013, 19:58 - Michaël

Anderlecht heeft de eerste horde van het moeilijk drieluik voor de winterstop met succes genomen. In de Gentse Ghelamco Arena speelde paars-wit na de rust een sterke partij en het won verdiend. Het scoorde zelfs een strafschop.

John van den Brom veranderde zijn team op twee plaatsen. Praet en Kljestan raakten niet fit en werden vervangen door Milivojevic en Tielmans vinden. Ook man in vorm Najar kreeg opnieuw het vertrouwen.

Het was de thuisploeg die in de beginfase zich de sterkere toonde, maar nadien kwam Anderlecht beter in de wedstrijd. Toch was het Hervé Kagé, ex-Anderlecht, de de 1-0 op het scorebord zette. Hij wurmde zich voorbij Vanden Borre, knalde op de lat en werkte zijn eigen rebound in doel.

Anderlecht reageerde meteen via Mbemba, maar zijn kopbal ging rakelinhs naast. Kort voor de rust kwam Pedersen dicht bij de 2-0. Proto reageerde echter gevat en redde op de lijn. Gent dus met de kleinst mogelijk voorsprong de rust in.

De tweede helft begon zonder Kouyaté, die geblesseerd in de kleedkamer bleef. Nuytinck nam zijn plaats in. Paars-wit begon sterk aan de tweede helft en drukte Gent tegen het eigen doel. Dit resulteerde op het uur in een strafschopfout op Mitrovic. Bruno nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal beheerst in de linkerhoek: 1-1.

Anderlecht rook nu bloed en ging vol op zoek naar de voorsprong. Vooral Bruno toonde zich erg bedrijvig, maar zijn schoten troffen geen doel. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. De ingevallen Acheampong vond met zijn voorzet het hoofd van Mitrovic en die zette Anderlecht verdiend op voorsprong. Enkel minuten later miste de Serviër op onbegrijpelijke wijze zijn tweede van de avond.

Door deze overwinning blijft het verschil met koploper Standard onveranderd. De Rouches hebben nu al 44 punten, Anderlecht heeft er 40.