Anderlecht - Waasland-Beveren: 2-0

ZATERDAG, 7 DECEMBER 2013, 19:51 - Michaël

Zaterdagavond ontving Anderlecht de troepen van Bob Peeters. Ze maakten het Anderlecht absoluut niet moeilijk, integendeel, veel voetbal bracht Waasland-Beveren niet. Mitrovic en Vargas zorgden voor de twee doelpunten.

John van den Brom schudde weer een nieuwe opstelling uit zijn mouw. Nu mag Andy Najar het eens op de rechterflank proberen. Massimo Bruno schoof hierdoor op naar links. Dennis Praet, Sacha Kljestan en Guillaume Gillet waren op het middenveld terug te vinden.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd en noteerde al in de eerste minuut de eerste kans. Mbemba kopte de voorzet van Andy Najar net over het doel. Paars-wit sprokkelde meer en meer kansen bij elkaar maar toch was het wachten tot op het half uur. Aleksandar Mitrovic kopte in de 33ste minuut een vrije trap voorbij de Coosemans: 1-0.

In de tweede helft ging Anderlecht duidelijk op zoek naar het tweede doelpunt en Waasland-Beveren maakte het hen niet al te moeilijk in de zoektocht. De tegenstander geraakte nauwelijks over de middenlijn, laat staan dat ze enig gevaar konden veroorzaken voor Silvio Proto die werkloos moest toekijken.

De paars-witte druk leverde na driekwart wedstrijd uiteindelijk een verdubbeling van de score op. Vargas kon een voorzet van Chancel Mbemba mooi binnenkoppen: 2-0 en ook de eindstand.

Te onthouden zijn de goede eerste helft van Najar, en vooral een nadrukkelijk aanwezige Gillet. Ook de prestaties van Vanden Borre zijn het noteren waard. Al bij al een goede generale repetitie voor de trip naar Griekenland volgende week. Natuurlijk, Olympiakos is van een ander hout gesneden dan Waasland-Beveren ... .