Mondstuk laat Vargas weer pijnvrij spelen

DINSDAG, 26 NOVEMBER 2013, 16:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ronald Vargas voetbalt voor het eerst in drie jaar weer pijnvrij en een speciaal mondstuk zou hier de reden van zijn. Het stukje kunststof zorgt voor een correcte beet en voorkomt zo dat een essentiële zenuw gekneld raakt.


Negentig procent van de informatie die wordt uitgewisseld tussen de hersenen en de spieren en gewrichten loopt langs deze zenuw. Bij een slechte sluiting van de tanden kan de zenuw gekneld raken, waardoor een constante druk op de spieren ontstaat.

"Met het mondstuk is Vargas' lichaam nu beter in balans", zegt Thomas Geschier, één van de kinesisten die met Vargas werkte, in Het Nieuwsblad. "Zijn lichaam is nu beter in balans."

Zeggen dat het mondstuk als enige verantwoordelijk is dat Vargas weer zorgenvrij kan voetballen, is te kort door de bocht. "De operatie die hij in juli onderging, was wel degelijk nodig. Zonder had hij zelfs tien mondstukken mogen dragen, de pijn zou niet weggegaan zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.