Anderlecht laat het afweten tegen Charleroi

ZATERDAG, 23 NOVEMBER 2013, 20:22 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht trok zaterdag naar Charleroi op zoek de drie punten, maar het keerde van een kale reis terug. Na een barslechte wedstrijd verloor paars-wit met 2-1. Het goede voetval van weleer is ver zoek.


We zullen het maar steken op de file dat Anderlecht tegen Charleroi er amper iets van bakte. Het werd een debuut in mineur voor Silvio Proto, en ook voor Ronald Vargas want hij werd opgenomen in de selectie.

In feite zijn wel snel uitgepraat, zeker wat betreft de eerste helft want die was niet om aan te zien. Zelfs Roger Vanden Stock moest bij het rustsignaal eens goed geeuwen.

Geen enkele goede uitgespeelde kans viel er te noteren. Enig belangrijk feit was de derde gele kaart voor Luka Milivojevic die hierdoor geschorst is tegen Cercle Brugge.

De tweede helft begon slecht voor paars-wit want David Pollet kon de 1-0 in de netten trappen. Tien minuten later verdubbelde Kebano Neeskens de score: 2-0.

Van den Brom voerde twee opmerkelijke wissels door. Guillaume Gillet en Ronald Vargas mochten beiden het veld op in een poging om het tij te keren. Vargas liet zich wel al snel opmerken maar zijn bal belandde op Mandanda.

Toch was het die andere invaller, Gillet, die in de 73e minuut de aansluitingstreffer binnen trapte: 2-1. Zijn vierde van het seizoen. Mbemba kon in de laatste minuut een voorzet van Vanden Borre niet in doel verlengen. Zijn poging ging over zodat de 2-1 op het scorebord bleef. De vijfde nederlaag voor Anderlecht dit seizoen.

Woensdag ontvangt Anderlecht thuis Benfica. Het zal dan toch uit een heel ander vaatje moeten tappen als het niet weer een 0-5 om de oren wil krijgen. Zo was Aleksandar Mitrović amper in beeld en was in de eerste helft Anthony Vanden Borre de betere van de ploeg. Al gaat die laatste niet vrijuit in de tweede helft was bij beide doelpunten was Milicevic Vanden Borre te snel af.

Score: 2-1
Goal(s): 48' Pollet 1-0, 58' Kebano 2-0, 73' Gillet 2-1

Charleroi:Mandanda, Satli, Dewaest, Martos, Marinos, Kebano(87' Willems), François, Ederson, Kaya (82' Rossini), Milicevic, Pollet (80' Marcq)
Anderlecht:Proto, Deschacht, kouyaté, Vanden Borre, Mbemba, Milivojevic (64' Vargas), De Zeeuw (64' Gillet), Praet, Bruno, Kljestan, Mitrovic

Geel: Mbemba, Milivojevic, Praet, Vanden Borre
Rood: /

Scheidsrechter: C. Dierick
Stadion: Stade du Pays de Charleroianderlecht-online forum