Jacobs: "Er was nooit paniek bij Anderlecht"

VRIJDAG, 22 NOVEMBER 2013, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs is intussen anderhalf jaar weg als coach van Anderlecht, maar dat wil niet zeggen dat hij de club niet meer volgt. Hij zag dus ook dat John van den Brom enkele moeilijke weken kende. "Maar de druk kwam van buitenaf."


"Een coach van Anderlecht kan het zich niet veroorloven om misstappen te zetten", aldus Jacobs. "Ik begrijp dat paniek ontstond na de zware nederlagen tegen Club Brugge en PSG, maar binnen de club is men altijd kalm gebleven."

De competitieformule zit daar voor een stuk tussen. "Met de play-offs kan je je al wat meer veroorloven. Het heeft geen zin om je midden oktober al druk te maken", aldus de huidige trainer van het Franse Valenciennes.

Dat Anderlecht het in de Champions League zo moeilijk heeft, mag volgens Jacobs niet verbazen. "De club zit altijd in pot vier, de laagste van allemaal. Statistisch gezien betekent dit dat de drie tegenstanders die je krijgt beter zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.