Proto: "Geen hoop meer dat ik naar WK mag"

VRIJDAG, 22 NOVEMBER 2013, 11:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderhalve maand nadat Silvio Proto zich blesseerde aan de enkel is hij opnieuw fit. De doelman verwacht dan ook morgen gewoon tussen de palen te staan in Charleroi. "Het lijkt me normaal dat ik speel nu ik weer fit ben."


"Ik heb in het verleden toch al het één en het ander bewezen", zo vertelt Proto in Het Laatste Nieuws. De doelman las ook de uitspraken van Thomas Kaminski dat die nummer één wil blijven, maar Proto heeft zich daar nooit druk over gemaakt. "Ik zou zo'n uitspraken nooit doen, maar Thomas mag dit denken." Proto begrijpt wel dat Kaminski niet gelukkig is als bankzitter. "Maar hij wist waaraan hij begon toen hij tekende", aldus de nummer één van Anderlecht.

"Had nog nooit contact met Wilmots"

Intussen heeft Proto de droom opgegeven om als derde doelman naar het WK te gaan. "Ik maak me geen illusies meer. Wilmots heeft gekozen voor drie jonge doelmannen en dat begrijp ik. Sinds Wilmots bondscoach is, heb ik trouwens nog geen contact gehad met hem."

Proto heeft wel nog een andere droom: de Gouden Schoen winnen. Dat hij net anderhalve maand aan de kant stond, doet zijn kansen wel geen goed. "Maar je weet nooit. De tweede stemronde is pas over enkele weken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.