Waarom Anderlecht Sissoko geen contract gaf

ZATERDAG, 16 NOVEMBER 2013, 00:36 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Na een lange testperiode besloot Anderlecht om Mohamed Sissoko geen contract aan te bieden. Met financiële redenen of zijn fysieke paraatheid had de beslissing naar verluidt niets te maken. Wij zochten uit waarmee dan wel.


Middenveld wordt sterker

De afgelopen weken begon het paars-witte middenveld net beter te draaien. Demy de Zeeuw toonde eindelijk tekenen van beterschap, Luka Milivojevic lijkt langzaam maar zeker sterker te worden en Sacha Kljestan is al een heel seizoen onopvallend maar belangrijk voor Anderlecht.

De wedstrijd tegen PSG was zonder enige twijfel de beste van het drietal. Voor het bestuur was dat het signaal dat het trio ook in topwedstrijden kon presteren en dus sterk genoeg is voor de Play-offs.

Luka Milivojevic

De laatste weken werd duidelijk dat Luka Milivojevic het beste uit de voeten kan op de ‘6’, net voor de verdediging. Exact de positie waar Anderlecht Sissoko voor wou aantrekken.

Paars-wit betaalde echter een kleine drie miljoen euro voor Milivojevic, waardoor hij tot de tien duurste inkomende transfers uit de geschiedenis van Anderlecht behoort.

Kapitaalsvernietiging

Door de hoge transfersom moet Milivojevic in principe in de basis staan. De hardwerkende Sacha Kljestan is dan weer belangrijk voor het evenwicht in de ploeg. Voor de derde plek op het middenveld blijven dan Demy de Zeeuw, Dennis Praet én Youri Thielemans over.

Door Sissoko aan te trekken zouden de speelkansen van Praet en Thielemans een ferme knauw krijgen. Voor de marktwaarde van de twee goudhaantjes zou het niet positief zijn als ze de komende maanden aan de bank gekluisterd bleven.

Risico

Anderlecht neemt alvast een risico door Sissoko geen contract aan te bieden. De titel en het daaraan verbonden rechtstreekse Champions League-ticket levert namelijk vijftien miljoen euro op. Een bedrag waarvoor Praet en Thielemans al wel eens een aantal wedstrijden op de bank zouden mogen zitten…

Anderlecht kan uiteraard ook in januari nog een nieuwe middenvelder aantrekken, maar de kans dat die van hetzelfde kaliber als Sissoko zal zijn, lijkt eerder klein.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.