Wie is Marek Suchý?

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2013, 11:44 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens La Dernière Heure wordt Marek Suchý de eerste winteraankoop van Anderlecht. Maar wie is die Tsjech nu eigenlijk? De 25-jarige centrale verdediger, ongeveer 184 groot, speelt al sinds 2010 bij Spartak Moskou.


Zijn contract daar loopt nog tot juni 2017. Bij Spartak zit hij dit seizoen alvast meer op de bank dan dat hij op het veld te vinden is. In de Russische competitie heeft hij dit seizoen nog maar 130 speelminuten verzameld. Hij viel vier keer in en was één keer in de basisopstelling terug te vinden. In totaal stond hij nog maar 410 minuten op het veld dit seizoen..

Vorig seizoen was het een heel ander verhaal in de competitie, toen was hij in twintig wedstrijden bij de beginnende elf terug te vinden en wist hij zelfs te scoren. Ook was hij goed voor één assist. In het seizoen 2010-2011 wist hij nog drie keer te scoren. Van een echte goalgetter kunnen we bijgevolg niet spreken ... .

Tijdens de zomer van 2008 werd hij nog gelinkt aan de Rangers en andere clubs in England, Frankrijk en Duitsland. In 2010 kwam hij over van Slavia Praag - waar hij zijn carrière begon - en dit voor zo'n 3,8 miljoen euro. Hij werd eerst een jaar gehuurd met optie tot aankoop vooraleer de transfer definitief beklonken werd.

Ook is hij terug te vinden in het Tsjechisch nationaal elftal. Zijn laatste internationale wedstrijd was in oktober tegen Bulgarije. Tsjechië won toen met 0-1, Suchý was 90 minuten lang op het veld terug te vinden. Suchý is opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd morgen tegen Canada, de kans is dus groot dat we hem dan aan het werk kunnen zien.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.