"Wil geschiedenis schrijven met Anderlecht"

ZATERDAG, 9 NOVEMBER 2013, 09:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Chancel Mbemba wil met Anderlecht geschiedenis schrijven en zal niet vertrekken vooraleer dit kan door de zogenaamde grote poort. "Ik blijf nog minstens twee of drie jaar bij paars-wit blijven", aldus de speler in L'Avenir.


"Ik heb een carrièreplanning en ben hier om geschiedenis te schrijven zoals Vincent Kompany mij dat voor deed. Kompany is een geweldige voetballer maar ook een pracht van persoon die gerespecteerd moet worden. Hij wordt door iedereen in Congo bewonderd."

"Maar het enige idool dat ik heb is ... Mbemba. Ik zeg dit niet uit pretentie maar omdat ik niet anderen wil kopiëren. Ik wil vooral mezelf blijven en het maximum geven. Het is met een dergelijke ingesteldheid dat ik naar Europa gekomen ben."

Als je ver wil komen moet je er hard voor werken, dat beseft Mbemba maar al te goed. "'s Avonds na de film, rond 22 uur, ga ik vaak nog wat trainen, onder andere op versnellingen. Zonder werken komen je nergens. Ik steek al mijn tijd in trainen, voldoende rust en Franse lessen."

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. "Tijdens mijn eerste maanden bij Anderlecht lees ik aan een ernstige rugblessure. De arts sprak van een operatie maar daar wou ik niet van weten. Dankzij gebeden en fysiotherapie Jochen De Coene is de pijn verdwenen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.