Kaminski niet opgeroepen voor beloften

VRIJDAG, 8 NOVEMBER 2013, 08:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net nu hij een basisplaats heeft bij Anderlecht is Thomas Kaminski niet opgeroepen voor de nationale beloften. Volgens Het Laatste Nieuws komt dit omdat hij bij vorige interlands bepaalde regels niet respecteerde.


Sinds Koen Casteels als derde doelman deel uitmaakt van de A-kern van Marc Wilmots, is Kaminski bij de beloften meestal tweede keeper na Colin Coosemans. Voor de belangrijke wedstrijd tegen Servië van volgende vrijdag haalt Walem Casteels terug en roept hij Coosemans en Theo Defourny van Lyon op. Kaminski valt dus uit de boot.

"Ik heb vier goede doelmannen en kan er maar drie meenemen, daarom is Thomas er niet bij", luidt de uitleg van Walem. "Hij is niet disciplinair gestraft." Het Laatste Nieuws ving van bronnen dicht bij de selectie echter een ander geluid op.

In de competitie doet Kaminski het anders niet slecht, en dat beseft hij zelf maar al te goed. Hij geeft niet graag terug de handschoenen door aan Proto. Proto zal in principe volgende week tegen Charleroi terug onder de lat staan. Toch geeft Kaminski zichzelf maar 5,5 op 10 als beoordeling.

"Ik wil beslissender worden. Ik ben heel ambitieus en ik heb zin om me te verbeteren", aldus de doelman in La Dernière Heure.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.