"Ik zat te veel met transfer in mijn hoofd"

DONDERDAG, 7 NOVEMBER 2013, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen PSG was Cheikhou Kouyaté opnieuw de rots in de branding centraal achterin zoals we hem kenden vorig seizoen. De voorbije maanden zat de Senegalees in een dipje. "Ik zat te veel met een transfer in mijn hoofd", geeft hij toe.


Kouyaté speelde tegen PSG zijn beste wedstrijd van het seizoen. Na afloop werd hij door de Uefa uitgeroepen tot 'man van de match'. "Dat geeft me een erg goed gevoel", vertelt de centrale verdediger. "De voorbije weken speelde ik niet op mijn beste niveau."

Naar de reden hoeft hij niet ver te zoeken: het missen van een transfer naar Engeland en Anderlecht dat hem richting Dinamo Kiev duwde. "Dat speelde allemaal in mijn hoofd en ik kon het niet van me afzetten. De heenmatch tegen PSG was mijn dieptepunt."

Na deze wedstrijd had Kouyaté een goed gesprek met Herman Van Holsbeeck. "Hij belde me op en vertelde dat hij de echte Cheikhou wilde terugzien", aldus Kouyaté. "Ook mijn vader en mijn vrienden deden me bezeffen dat ik de bladzijde moest omslaan."

"Als ik zo zou blijven spelen, zou die transfer er nooit komen. Ik was er met mijn hoofd niet bij, maar nu heb ik het allemaal achter mij gelaten. Als ik goed blijf presteren, komt de Engelse interesse wel terug en zal mijn droomtransfer er wel eens komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.