Derde domme rode kaart op rij

WOENSDAG, 6 NOVEMBER 2013, 12:08 - WauteRSCA

Sacha Kljestan speelde sterk tegen PSG, maar pakte tien minuten voor tijd een overbodige tweede gele kaart. Daardoor mist hij de wedstrijd tegen Benfica. Ook in de twee voorgaande wedstrijden pakte Anderlecht een domme rode kaart.

Tegen Oud-Heverlee Leuven pakte Anthony Vanden Borre in blessuretijd en bij een 3-1 voorsprong een tweede gele kaart op de helft van de tegenstander. Hierdoor moet van den Brom tegen Racing Genk wellicht weer Mbemba naar de rechtsachter schuiven.

Tegen Oostende was het dan weer Fabrice N'Sakala die voortijdig naar de kleedkamer moest. De Fransman ging bij een 0-3 voorsprong veel te driest in de tackle en mist zo de partij tegen Racing Genk en Charleroi. Frank Acheampong lijkt op die manier opnieuw in de ploeg te zullen komen.

Opvallend is dat Anderlecht al 5 keer rood pakte in de competitie. Enkel Bergen doet slechter met zes uitsluitingen. Anderzijds pakte Anderlecht dan weer amper elf keer geel. De andere clubs zagen tussen de negentien (KV Mechelen) en 32 (Standard en Charleroi) gele kartonnetjes.