Anderlecht houdt de drie punten thuis

ZATERDAG, 2 NOVEMBER 2013, 19:52 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Leuven maakt het Anderlecht nooit makkelijk en ook nu waren de koeienschieters geen cadeau. In een match met weer weinig en slecht voetbal werd het uiteindelijk 3-1 dankzij doelpunten van Kljestan en twee keer Mitrovic.


John van den Brom begon absoluut niet met de meest aanvallende ploeg tegen OHL, integendeel, de Leuvenaars waren aanvallender ingesteld dan paars-wit.

Bij de opstelling waren geen verrassingen te vinden, al bleef Frank Acheampong op de bank. Bij Leuven ontbraken Bailly en Ruytinckx, wel was Raymaekers opnieuw van de partij.

In feite kunnen we over de eerste helft kort zijn. Anderlecht begon gretig maar al snel zakte het tempo. Met de rust in zicht kon Sacha Kljestan toch de 1-0 in de netten leggen. Amper enkele minuten nadien maakte Mitrovic het af met de 2-0.

OHL kwam beter uit de kleedkamer maar Anderlecht was daarna toch heer en meester op het veld. Toch besliste de scheidsrechter over het verdere verloop van dit duel.

Zo floot Boucaut een zeer lichte strafschop nadat een bal van Azevedo tegen de arm van Deschacht kwam. Messoudi zette Kaminski op het verkeerde been en 2-1. OHL rook dat een puntje er in zat en ging op jacht naar de gelijkmaker.

Tien minuten voor affluiten kreeg Petterson rood voor een ingreep op Vanden Borre. Zeer licht gegeven maar OHL stond bijgevolg met 10. Hiervan kon Anderlecht profiteren en na een prachtig uitgespeelde aanval maakte Mitrovic op aangeven van N'Sakala de 3-1.

OHL eindigde met negen nadat Ngolok zijn tweede geel van de avond kreeg. Maar ook Anderlecht zag een speler vroegtijdig naar de douches afzakken nadat Vanden Borre een tweede keer geel kreeg. Dat betekent geen Vanden Borre volgende week tegen Genk.

Voila, weer drie punten er bij maar over het niveau van het gebrachte voetbal valt te discussiëren. Feit is dat PSG op vijf november andere koek zal zijn.

Score: 3-1
Goal(s): 43' Kljestan 1-0, 44' Mitrovic 2-0, 69' Messoudi 2-1 (pen), 81' Mitrovic 3-1

Anderlecht:Kaminski, Vanden Borre, Mbemba, Kouyate, Deschacht, De Zeeuw (74' Praet), Milivojevic, Kljestan (66' Tielemans), N'Sakala (84' Acheampong), Bruno, Mitrovic
OHL:Lenaerts, Bandalovski (46' Wijns), Robson, Raymaekers, Pettersson, Ngolok, Geraerts, Messoudi (88' Gislason), Azevedo (82' Cerigioni), Kostovski, Ogunjimi

Geel: 62' Vanden Borre, 78' Ngolok
Rood: Petterson, Ngolok (2 x geel), Vanden Borre (2 x geel)

Scheidsrechter: Boucaut
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum