"Dit Anderlecht verliest van iedereen"

WOENSDAG, 30 OKTOBER 2013, 10:05 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine is er vandaag een prachtig stukje proza terug te vinden, geschreven door journalist Jan Hauspie. Hierin zoekt Hauspie naar de schuldige van de o.a. de blessure van Matias Suarez en de slechte prestaties.


De blessure van de Argentijn komt als een geluk bij ongeluk. Want toevallig had John van den Brom de dag er voor een goed gesprek met hem om te praten over de wissel tegen PSG tijdens de rust. Suarez was volgens berichten woedend en vond dit betuigen van weinig respect.

Daags na het gesprek komt als donderslag bij een heldere hemel het nieuws dat het dit seizoen over en out is voor Suarez. Vermoedelijk heeft de speler zich extra willen tonen op training en blesseerde hij zich op deze manier. Nu is de aandacht van de onenigheid tussen coach en Argentijn verschoven naar diens blessure, revalidatie en toekomst.

Toch had het volgens Hauspie anders gekund want wat is er gebeurd met de omkadering van spelers, vraagt hij zich af. "De vaak geroemde spelersbegeleiding van Anderlecht is ontmanteld en Suárez is er mee het slachtoffer van." Hauspie is van mening dat er een andere aanpak nodig was in plaats van een gesprek, een aanpak onder de vorm van begeleiding.

Ook zou de relatie tussen de Argentijn en het bestuur enorm zijn vertroebeld sinds zijn vorige blessure. Suarez revalideerde in zijn thuisland en contact met Anderlecht was er amper. Daarbij kwam dat het bestuur ook nog eens ettelijke miljoenen aan de neus voorbij zag gaan doordat Suarez niet door de medische keuring van CSKA geraakt.

Hauspie wijst ook met een dikke vinger naar Van den Brom en Herman Van Holsbeeck. "In plaats van de spelers tot de orde te roepen had hij er moediger aan gedaan Van den Brom op zijn plichten te wijzen", bedoelend op de manager die na PSG vond dat de spelers ook eens moesten opstaan.

Voor Hauspie is Van den Brom te laks, leeft de Nederlander te veel als Bourgondiër en geniet hij evenzeer van de vrije dagen. Ook in excuses zoeken zijn ze goed geworden. Te vermoeid of te jong worden daarbij vaak aangehaald. "Te jong? Standard werd in 2008 kampioen met een middenveld dat gemiddeld maar 19 jaar oud was. En vermoeid? Waarom gaf de Nederlander dan de spelers om 1u 's nachts na de nederlaag tegen Sint-Peetersburg toestemming om en stapje in de wereld te zetten om dan met 2-0 te verliezen van Charleroi."

Dit Anderlecht verliest van iedereen, is de conclusie van Hauspie die vindt dat Van Holsbeeck Van den Brom snel aan het werk moet krijgen want anders zal de scheve schaats niet meer rechtgetrokken worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.