Snelders: "Aankoopbeleid heeft gefaald"

DINSDAG, 29 OKTOBER 2013, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat deze jaargang er één van bouwen zou worden, was ingecalculeerd. Maar dat de ploeg zo zoekende is, had niemand verwacht. In Het Nieuwsblad spreekt analyst Eddy Snelders strenge taal. "Anderlecht maakte zijn huiswerk niet goed."


Volgens Snelders werd de huidige kern te hoog ingeschat, met een te hoog verwachtingspatroon als gevolg. Hij ziet dit probleem trouwens niet alleen bij Anderlecht, maar ook bij Club Brugge. Beide clubs faalden volgens hem ook in hun aankoopbeleid. "Acht miljoen euro voor Milivojevic en Mitrovic, daar stel ik me toch vragen bij."

Oud-voetballer en spelers­makelaar Paul Courant gelooft wel in Mitrovic, maar minder in Milivojevic. "Dat is toch geen moderne verdedigende middenvelder?", zo zegt hij. Courant is ervan overtuigd dat Anderlecht over goede jonge talenten beschikt, maar zit het probleem elders. "De oudere spelers die de ploeg moeten dragen, komen tekort."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.