Anderlecht wint niet van negen man

ZONDAG, 27 OKTOBER 2013, 20:03 - Michaël

Anderlecht is zondag tegen Standard niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Zelfs tegen negen man kon Anderlecht amper kansen bijeensprokkelen. Ook zag paars-wit Gillet met een snijwonde aan de knie uitvallen.

John van den Brom begon met een sterk gewijzigd elftal aan de wedstrijd. Zo begonnen Praet, Tielemans en Nuytinck op de bank. Op het veld waren Gillet, Kljestan Deschacht, Acheampong en Cyriac terug te vinden.

Anderlecht begon heel goed aan de wedstrijd, na een hoekschop opende Kljestan na 43 seconden de score: 1-0. Paars-wit toonde zich de sterkere in de hele helft maar geleidelijk aan kwam Standard beter in de wedstrijd.

Paars-wit kwam zelfs goed weg toen Nzolo geen penalty floot nadat Mbemba Mujangi Bia neerhaalde in de zestien. Tien minuten voor tijd legde Ezekiel de gelijkmaker binnen: 1-1.

Paars-wit kwam zwak uit de kleedkamer, maar ook Standard kon amper nog voetbal brengen. Beide ploegen konden amper kansen creëren. Anderlecht kon zelfs niets aanvangen toen Standard met tien verder moest nadat Opara zich zelf een uitsluiting aansmeerde.

Ook toen de tegenstander met negen verder moest na een onterechte rode kaart voor Vainqueur kwam Anderlecht niet aan de bank.

Soit, er is niet verloren, dat is het belangrijkste. 1-1