"Leya Iseka en Tielemans waren mijn patrons"

WOENSDAG, 23 OKTOBER 2013, 14:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wordt Aaron Leya Iseka de nieuwe Romelu Lukaku? De aanvaller moet nog 16 jaar worden, maar speelt nu al bij de U19 en U21. "Hij is veel beter dan zijn broer Michy Batshuayi op die leeftijd. Bovendien heeft hij een sterk karakter."


Leya Iseka is één van de speerpunten van de Anderlechtse U19 in de Uefa Youth League. De vraag is echter hoe lang hij nog bij de U19 blijft. "Steeds vaker traint hij met de U21. Ik denk niet dat de coach van de U19 hem nog vaak zal zien", zegt Mohamed Ouahbi, die Leya Iseka coachte bij de U10, de U14, de U15 en de U17.

Tijdens de interlandbreak trainde Leya Iseka, die in december pas 16 jaar wordt, ook een aantal keer mee met de A-kern. Volgens Ouahbi bulkt hij van het potentieel. "Tot hij op zijn twaalfde de ziekte van Osgood-Schlatter, een probleem aan de knie dat vaak voorkomt bij voetballers in volle groei, kreeg, had hij een fenomenale startsnelheid. Die is toen wat afgebot, waardoor hij zijn techniek moest bijwerken en de bal meer in de voet moest vragen."

"Standard probeerde hem al te weg te kapen"

Leya Iseka is de broer van Standard-spits Batshuayi. Deze moest Anderlecht indertijd verlaten wegens gedragsproblemen. Ouahbi ziet Leya Iseka niet snel dezelfde fout maken. "Hij heeft een heel sterk karakter en is één van de voortrekkers in de kleedkamer", zo zegt hij. "Bij de U17 was hij samen met Youri Tielemans mijn patron."

Anderlecht probeerde afgelopen zomer tevergeefs beide broers te herenigen. Volgens Ouahbi speelde ook Standard met deze gedachte. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Standard Aaron al probeerde hem weg te kapen. Maar hij vertelde me al meermaals dat een overgang uitgesloten is. Brussel is Aaron zijn stad en Anderlecht zijn club."


Foto: Anderlecht-Online.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.