Mitrovic wordt begeleid door zijn neef

DINSDAG, 22 OKTOBER 2013, 14:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel zijn ouders in Servië gebleven zijn, hoeft Aleksandar zich niet alleen te voelen naast het voetbal. Daarvoor zorgt zijn neef Aleksandar Arsic. "Al van jongsaf zijn we twee handen op één buik", vertelt Arsic.


Omdat Mitrovic nog een 14-jarig broertje heeft, konden zijn ouders niet in België komen wonen. Zijn neef en naamgenoot Aleksandar, die vijf jaar ouder is, zorgt nu dat Mitrovic zich enkel op voetbal kan concentreren. "Ik kook zelfs voor hem, op basis van een lijst die Anderlecht ons gaf."

Ook mentaal is de aanwezigheid van Arsic belangrijk voor Mitrovic. "We slapen in aanpalende slaapkamers en praten veel via de openstaande deur", aldus Arsic. Na zijn rode kaart tegen Club Brugge en zijn gemiste penalty tegen Olympiakos kon Mitrovic niet slapen. Arsic zorgde toen voor oppeppende woorden.

In hun vrije tijd speelt het duo vaak PlayStation of pingpong in de kelder. "Jestrovic toonde ons ook de beste winkels en kappers in Brussel, maar daar zijn we nog niet geraakt", aldus Arsic, die zelf ook niet onaardig kan voetballen. Hij hoopt in België bij een tweedeklasser aan de slag te kunnen.



anderlecht-online forum