Anderlecht neemt drie punten huiswaarts

VRIJDAG, 18 OKTOBER 2013, 22:27 - Michaël

Vrijdagavond is Anderlecht er in geslaagd om met 0-2 te kunnen winnen van Bergen. De drie punten zijn binnen, dat is het belangrijkste, maar over de wedstrijd zelf valt niet veel over naar huis te schrijven.

John van den Brom liet Guillaume Gillet en Sacha Kljestan op de bank starten. Chancel Mbemba kreeg zijn kans op de rechtsachter, terwijl Youri Tielemans op het middenveld het vertrouwen kreeg.

Het was Bergen die complexloos aan de eerste helft begon en ook zeer snel kansen kon afdwingen. De Anderlechtse verdediging stond praktisch gans de tijd te wankelen en liet de bal veel te makkelijk tot bij Thomas Kaminski komen.

Toch was het paars-wit dat na een half uur op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Mitrovic. De Serviër kon het leer met een gelukje in de herneming in het doel werken: 0-1. Op slag van rust maakte Chancel Mbemba dan nog de 0-2.

De tweede helft was vooral voor Anderlecht, Bergen kwam amper aan de pas en kon nog geen handvol kansen bij elkaar verzamelen. De troepen van Van den Brom controleerden de partij en Bergen liet begaan. Eindstand: 0-2.

De drie punten zijn binnen maar woensdag tegen PSG zal het toch andere koek worden als de verdediging tegenover een Zlatan Ibrahimović komt te staan ... .