Anderlecht wilde samenwerken met Roeselare

WOENSDAG, 16 OKTOBER 2013, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tweedeklasser SV Roeselare is sinds enkele maanden in handen van spelersmakelaar Didier Frenay. Dit was echter niet de enige optie om de club recht te houden. Ook een verregaande samenwerking met Anderlecht werd besproken.


Dat Herman Van Holsbeeck het goed kan vinden met Roeselare-manager Luc Devroe is geen geheim. Toen Roeselare afgelopen zomer met Global Football Solutions van Frenay onderhandelde over een samenwerking, lag er ook een plan B op tafel. Hierbij zou Roeselare een soort opleidingsclub van Anderlecht worden. De bedoeling was dat Anderlecht een viertal spelers zou stallen bij de tweedeklasser. Ook zou paars-wit een trainer sturen om het viertal op te volgen. Er werd hierbij gedacht aan Yves Vanderhaeghe, maar tot gesprekken kwam het niet.

Tot een deal tussen Anderlecht en Roeselare kwam het uiteindelijk niet. "Anderlecht wilde niet meestappen in een verhaal waarbij de club rechtstreeks of onrechtstreeks in handen zou zijn van een makelaar", vertelt Roeselare-bestuurslid Johan Plancke. De overeenkomst met Frenay is voorlopig echter geen succes. Ondanks zijn dure spelers en technische staf bengelt Roeselare onderaan in tweede klasse. Het is niet uitgesloten dat de Anderlecht-piste in de toekomst opnieuw opgediept wordt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.