Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

ZATERDAG, 12 OKTOBER 2013, 10:04 - Garrincha

Niet alleen bij de Belgische nationale ploegen kwamen gisteren Belgen in actie. Sacha Kljestan plaatste zich met de Verenigde Staten ook voor het WK en Andy Najar is er erg dicht bij. Aleksandar Mitrovic scoorde voor jong Servië.

Net als de Rode Duivels mag ook Sacha Kljestan met de Verenigde Staten naar het WK. De VS versloeg gisteren Jamaica. Kljestan mocht na 72 minuten invallen bij een 0-0 stand en droeg zijn steentje bij aan de 2-0 overwinning die uiteindelijk op het bord kwam. Met nog één wedstrijd te gaan is de VS zeker van groepswinst in de Concacaf-zone.

In diezelfde zone is ook Honduras bijna zeker van het WK. Met invaller Andy Najar (na 58 minuten) werd met 1-0 gewonnen tegen Costa Rica. Honduras heeft genoeg aan een punt woensdag in Jamaica om naar Brazilië te gaan.

Servië speelde gisteren een oefeninterland tegen Japan en won met 2-0. Luka Milivojevic kwam op het uur in de ploeg. Aleksandar Mitrovic speelde met de U21 een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. Servië verloor met 2-1. Mitrovic speelde de hele partij en scoorde vanop de strafschopstip.

Deze namiddag speelt Cheikhou Kouyaté nog met Senegal in de WK-barrage tegen Ivoorkust.