Standard komt vissen in Anderlecht-vijver

WOENSDAG, 9 OKTOBER 2013, 08:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op 29 oktober organiseert Standard in het Brusselse Elsene een talentenjacht. De club ontkent niet dat het zo komt vissen in de vijver van Anderlecht. "Wij begeven ons niet op oorlogspad, maar we laten ons niet doen", klinkt het.


De voorbije drie jaar organiseerde Standard op regelmatige basis detectiedagen voor jong talent. De vorige keren gingen deze door op de academie in Luik, nu wordt voor de eerste keer gekozen voor Brussel. Standard richt zich op spelers geboren in 1999 en 2000.

Standard komt zo expliciet talent opsporen in de achtertuin van Anderlecht. "Wat is daar mis mee", vraagt Jean-François De Sart zich af. Volgens De Sart probeerde Standard onlangs een gentleman's agreement voor te stellen waarbij clubs van de Pro League zich ertoe zouden verbinden geen jonge spelers bij elkaar weg te plukken. "Maar twee clubs zegden resoluut 'neen' hiertegen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.