Droomdebuut voor Januzaj bij Man U

MAANDAG, 7 OKTOBER 2013, 12:13 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Dennis Praet, Massimo Bruno en Youri Tielemans geen vervolg konden breien aan hun sterke prestatie tegen Olympiakos, beleefde dit weekend een ander paars-wit jeugdproduct een droomdebuut aan de andere kant van het kanaal.


Adnan Januzaj mocht zaterdag voor het eerst in de basis aan een competitiewedstrijd beginnen bij Manchester United. De Albanese Belg sleurde de Engelse landskampioen met twee doelpunten voorbij rode lantaarn Sunderland, dat vroeg op voorsprong was gekomen.

Januzaj trok in februari 2011 naar Manchester United na vier jaar voor FC Brussels en vijf jaar voor Anderlecht gespeeld te hebben. De Britse pers doopte Man United zelfs al om tot Jan United

Hoewel Anderlecht momenteel onder vuur ligt voor de drastische verjonging die het deze zomer doorvoerde, is Januzaj nog maar eens een voorbeeld dat de paars-witte jeugdopleiding goed werk levert.

De aanvallende middenvelder kan voor een handvol nationale elftallen kiezen. Vandaag lekte echter uit dat Januzaj voor België zou kiezen indien Marc Wilmots hem selecteert voor het WK in Brazilië.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.