Anderlecht laat het afweten tegen Kortrijk

ZONDAG, 6 OKTOBER 2013, 16:46 - Michaël

Anderlecht heeft tegen Kortrijk zondagnamiddag zijn vierde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. Na een uitermate zwakke wedstrijd waar niet veel over te schrijven valt werd het 0-1 na een doelpunt van Ivan Santini.

Anderlecht trad met praktisch dezelfde ploeg aan als tegen Olympiakos. Wel een verrassing was dat Gohi Bi Zoro Cyriac in de basis te te vinden was. Frank Acheampong bleef bijgevolg op de bank.

Paars-wit speelde absoluut niet overtuigd terwijl de tegenstander goed georganiseerd voor de dag kwam. Kortrijk dwong in de eerste helft drie goede kansen af, waarvan er één via Santinti omgezet werd in een doelpunt: 0-1.

De enige goede dreiging van Anderlecht kwam er van Sacha Kljestan maar zijn poging belandde op de paal. Toen het rustsignaal weerklonk werden de spelers getrakteerd op een striemend fluitconcert.

Anderlecht kwam scherper uit de kleedkamer, maar wel zonder Matias Suarez. Hij werd vervangen door Acheampong. De Ghanees bereidde een prachtige kans voor maar Cyriac mistte onbegrijpelijk voor open doel. Diezelfde Cyriac mistte in blessuretijd nog de kans op de gelijkmaker.

Daar het paars-wit niet lukte de kansen om te zetten in doelpunten bleef het bij een 0-1 voor Kortrijk. Het is de eerste keer dat Kortrijk kon winnen van Anderlecht en daarmee smeerde het Anderlecht de vierde nederlaag aan van het seizoen.