The Independent vol lof over Tielemans

VRIJDAG, 4 OKTOBER 2013, 20:15 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans, de Belgische pers heeft al pagina's over de Anderlecht-speler geschreven, maar ook aan de andere kant van Het Kanaal kennen ze hem al. Arsenal, Tottenham en Manchester City houden hem nauwgezet in het oog.


Ook het Britse dagblad The Independent is Tielemans niet ontgaan. Zij schreven een uitgebreid artikel over onze middenvelder en zijn vol lof over hem, en ze doen enkele onthullingen. Zo had Ty Gooden, scout bij Arsenal, al snel door dat hij boven de rest uitsteekt in de Belgische competitie en heeft Tottenham Tielemans ook ontdekt.

Volgens het dagblad kon Tielemans tijdens de zomer een contract tekenen bij Manchester City, dit op aanraden van ... Vincent Kompany. De ouders zijn echter niet ingegaan op het bod, ze willen namelijk dat hun zoon zijn studies in België afmaakt. Het dagblad maakt hiermee direct te vergelijking met Kompany, ook hij wou eerst zijn studies in dit land afmaken vooraleer zich aan een transfer te wagen.

Voor The Independent is de veelzijdigheid van Tielemans zijn grootste troef en ook een van de redenen waarom hij al op 16-jarige leeftijd van zoveel aandacht kan genieten. "Tielemans' veelzijdigheid is een van zijn grootste troeven en misschien wel de reden waarom hij op zo'n jonge leeftijd al zo in de belangstelling staat. Hij kan een meer verdedigende rol op zich nemen, dieper in het veld staan maar ook als een box-to-box middenvelder uitgespeeld worden", aldus The Independent.

"De druk op zijn schouders lijkt hem niet negatief te beïnvloeden en hij voelt zich thuis in de jonge ploeg met onder andere Matías Suárez en de pas aangeworven Aleksandar Mitrović."

"Tielemans bezit de kracht om zichzelf juist te positioneren en kan zijn ploeggenoten in het spel brengen met geweldige passes. De manier waarop hij de bal kan bijhouden en het middenveld domineert is een zeer zeldzame kwaliteit voor een 16-jarige."

"Tielemans zal wel nog moeten werken aan zijn concentratievermogen maar dat komt wel naarmate hij meer wedstrijden speelt. Tegen Olympiakos heeft hij aan de lijve kunnen ondervinden hoe uitdagend voetbal is en hoe snel je afgestraft kan worden bij de kleinste fout."

"Tielemans is een geweldige talent die zal openbloeien tot een top centrale middenvelder. Hij moet nog minstens een paar seizoenen in België blijven om zich te ontwikkelen, maar je kan er zeker van zijn dat als hij klaar is voor een transfer, de Premier League de eerste bestemming op zijn lijst zal zijn", besluit de The Independent.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.