Het mag niet zijn voor Anderlecht

WOENSDAG, 2 OKTOBER 2013, 22:42 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

0-3, dat is het zware verdikt in het Constant Vanden Stock-stadion na de wedstrijd tegen Olympiakos. en nochtans, eerlijk is eerlijk, Anderlecht was de beste ploeg op het veld. Maar Europees overwinteren, het zit er niet meer in.


Het begon ook niet goed voor Anderlecht, tijdens de opwarming blesseerde Silvio Proto zich en moest Thomas Kaminski plaatsnemen in het doel. Davy Roef werd uit de tribunes gehaald om als tweede doelman op de bank plaats te nemen.

Anderlecht begon scherp maar Mitrovic, Praet en Bruno konden hun kansen niet omzetten in doelpunten. Al snel volgde het deksel op de neus. Mitroglou kon de bal in de Anderlechtse netten werken: 1-0.

Wie dacht dat Anderlecht het kopje liet hangen was mis. Maar helaas dook het penaltyspook terug op. Mitrovic miste zo de kans op de 1-1 maar nog waren de kopjes niet naar beneden te krijgen.

Ook in de tweede helft bleef paars-wit druk zetten maar toch waren het de Grieken die konden scoren. Mitroglou legde de 0-2 en even later de 0-3 binnen.

Europees overwinteren is door de 0-3 nederlaag ver weg. Maar één ding kan je zeggen, Anderlecht heeft laten zien dat het kan voetballen, ook met een jonge ploeg zonder ervaring!

Score: 0-3
Goal(s): 17' Mitroglou 0-1, 56' Mitroglou 0-2, 72' Mitroglou 0-3

Anderlecht:Kaminski, Gillet, Kouyate, Nuytinck, N'Sakala, Tielemans, Praet (73' Acheampong), Kljestan, Bruno, Suarez, Mitrovic
Olympiakos:Roberto, Maniatis, Manolas, Siovas, Bong, Samaris, Ndinga, Olaitan (57' Fuster), Mitroglou, Weiss, Saviola (65' Dominguez (76' Holebas))

Geel: N'Sakala, Bruno, Maniatis, Manolas, Samaris
Rood: niemand

Scheidsrechter: Hagen (Noor)
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum