Anderlecht - Lierse: 2-0

ZONDAG, 29 SEPTEMBER 2013, 16:23 - Michaël

Anderlecht heeft zonder al te veel flair een 2-0 overwinning geboekt tegen Lierse zondagnamiddag in eigen huis. Tweede overwinning binnen, opdracht volbracht dus, maar toch met heel wat werkpunten ... .

John van den Brom kwam zonder echte verrassingen aandraven. Olivier Deschacht en Bram Nuytinck waren op de bank terug te vinden en Youri Tielemans kreeg opnieuw zijn kans in de basis. Ook Dennis Praet was in het elftal terug te vinden na zijn puike prestatie in de bekerwedstrijd.

De eerste helft was flauw, zeker langs de kant van Anderlecht. Lierse speelde gewoonweg constant op de helft van paars-wit en kreeg ook de beste kansen. Dat resulteerde na een half uur op de eerste fluitconcerten en boegeroep vanuit de tribunes. Pas naar de rust toe kwam Anderlecht iets beter in de wedstrijd maar er zal toch een hartig woordje moeten gesproken worden in de kleedkamer.

De tweede helft begon met enkele goede kansen voor Anderlecht, waaronder een prachtige trap van Tielemans. Maar toch was het Lierse die de beste kans afdwong, gelukkig stond Mbemba op de lijn om de bal af te wenden. Toch was er even later een meevaller want de lijnrechter zag Gillet niet buitenspel staan en zo toch viel de 1-0.

Acht minuten voor tijd toonde de jeugd hoe het moet: Tielemans tot bij Bruno die de bal snel naar Praet speelt die perfect kan afwerken: 2-0. Prachtige counter volgens het boekje. En hier mee staat de eindstand op het scorebord: 2-0. Cyriac kwam nog wel dicht bij een derde doelpunt maar zijn bal belandde naast.

Krijgen we een dergelijk mak Anderlecht nu woensdag tegen Olympiakos te zien dan zullen de drie punten wel eens richting Griekenland gaan. Natuurlijk waren er ook lichtpuntjes, zo speelden Tielemans, Praet en Bruno een puike tweede helft en lagen ze aan de basis van de 2-0.