Anderlecht wint met forfaitcijfers

ZATERDAG, 14 SEPTEMBER 2013, 19:51 - Michaël

Mechelen heeft het Anderlecht niet echt moeilijk gemaakt, in feite was de match in de eerste helft gespeeld want toen al stond het 4-0. Mitrovic heeft met twee doelpunten alvast getoond dat hij kan scoren.

John van den Brom begon met Thomas Kaminski in het doel en ook Fabrice N’Sakala en Mitrovic maakten hun opwachting. Dennis Praet en Bram Nuytinck moesten zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Chancel Mbemba neemt de plek van de Nederlander in.

Het was niet lang wachten op het eerste doelpunt, niemand minder dan Mitrovic wist de bal op aangeven van Suarez in de netten te trappen en dat amper twee minuten na de start van het duel. Van een debuut gesproken ... .

De bezoekers geraakten niet in de wedstrijd en zo kon Sacha Kljestan ook zijn doelpunt meepikken. 2-0 en we zijn nog maar 18 minuten ver. KV Mechelen bleef echter wel gevaarlijk, maar Kaminski was gelukkig bij de pinken en liet zien dat hij een plek onder de lat waardig is.

Toch toonde Anderlecht zich weer de betere op het veld en een dikke vijf minuten voor rust kon Mitrovic zijn tweede van de avond binnenleggen: 3-0. Weer was het op aangeven van Suarez, die elkaar blindelings te vinden. Ook Suarez pikte zijn doelpunt mee, vlak voor rust legde hij de 4-0 binnen.

In de tweede helft was het doelgevaar bij Anderlecht praktisch compleet verdwenen. Enkel Acheampong kon dreigen met zijn snelheid. Na 20 minuten mocht Milivojevic rusten en kwam Demy de Zeeuw in zijn plek. Niet lang nadien kreeg Mitrovic een applausvervanging. Vlak voor zijn wissel kon hij nog bijna de 5-0 binnenleggen maar de bal belandde naast. Praet mocht in de laatste 20 minuten tonen dat hij een nr 10 waard is.

Ook Acheampong liet regelmatig nog zijn snelheid zien, maar zijn afwerking liet te wensen over. Cyriac mocht tien minuten voor affluiten ook nog meedoen in plaats van Suarez. Acheampong toonde zich vlak voor einde van het duel weer de snelste en legde de 5-0 op aangeven van De Zeeuw in het mandje.

We onthouden vooral het debuut van Mitrovic, het goede samenspel tussen de Serviër en Suarez. Acheampong blijft de lokale Bolt en N’Sakala maakte ook een degelijk debuut. Scoren lukt, maar het valt natuurlijk af te wachten of dinsdag de defensie Benfica kan weerstaan.

Score: 5-0
Goal(s): 2’ Mitrovic 1-0, 18’ Kljestan 2-0, 38’ Mitrovic 3-0, 41’ Suarez 4-0, 89' Acheampong 5-0

RSC Anderlecht: Kaminski, Gillet, Kouyate, Mbemba, N'Sakala, Bruno, Milivojevic (65' De Zeeuw), Kljestan, Acheampong, Suarez (80' Cyriac), Mitrovic (70' Praet)
KV Mechelen: Biebauw, Van Loo (46' Vandam), Biset, Bateau, Ghomsi, De Witte, Destorme, Rits, Diabang (70' Trajkovski), Cordaro, Mokulu (78' Junker)

Geel: De Witte, Milivojevic, N’Sakala

Scheidsrechter: Dierick
Stadion: Constant Vanden Stock