Anderlecht onderuit in spectaculaire topper

ZONDAG, 1 SEPTEMBER 2013, 19:58 - Michaël

Na vier zeges heeft Anderlecht tegen Zulte Waregem zijn tweede seizoensnederlaag geleden. Het werd een spectaculaire topper met zeven doelpunten, drie rode kaarten, een gemiste penalty en een beslissend doelpunt in de slotminuut.

John van den Brom startte met het verwachtte elftal. Dit betekende dat nieuwkomer Mitrovic op de bank begon. Ook bij Zulte Waregem waren er geen verrassingen te noteren.

De thuisploeg begon goed aan de match maar het was toch Anderlecht die de 0-0 van het scorebord haalde. Klejstan kon de bal na een assist van Milivojevic in de netten werken: 0-1. Een voorsprong tegen de gang van het spel in. Zulte Waregem was de betere ploeg.

De jongens van Franky Dury waren even aangeslagen, maar toch kantelde de match zeer snel. Hazard trapte de gelijkmaker met een schitterend schot kon binnen: 1-1. Na het rustsignaal kreeg Suarez nog geel wegens protest.

John Van den Brom voerde tijdens de rust één verandering door. Bruno mocht rusten en Mitrovic maakte zijn debuut voor paars-wit. Het vuur zal in de wedstrijd, maar dat resulteert in een rode kaart voor Kouyaté. Hij moest van het veld na een contact met Habibou in de zestien en strafschop voor Zulte. Silvio Proto toonde zich de held van die fase want hij pakte de bal en voorkwam zo de 2-1.

De vreugde was van korte duur want amper een minuut later kwam Zulte toch op voorsprong. Skúlason kopte een corner van Hazard in de netten: 2-1. In de minuten er na werd het doel van Anderlecht bestormd door de thuisploeg en het was een mirakel dat er geen ballen ingingen. Integendeel, het was Suarez die Anderlecht terug op gelijke hoogte bracht. Mitrovic werd knap diep gestuurd door Milivojevic en bediende Suarez: 2-2.

Anderlecht probeerde de partij nu te controleren en het tempo zakte wat. Toch was er snel terug animo want Skulason kreeg rood na een ellenboog tegen het hoofd van Milivojevic. Anderlecht en Zulte beide met tien man verder met nog 19 minuten te spelen.

Zulte Waregem kwam toch terug op voorsprong dankzij een zeer krachtige kopbal van D’Haene: 3-2. De verdediger kon volledig vrijstaand een corner binnen koppen. Mitrovic legde amper een minuut later de bal net naast, hij had er eigenlijk in moeten zijn. Maar Mitrovic beleeft een stevig debuut want hij bediende even later De Zeeuw die de 3-3 op het scorebord zette. En nog geen minuut later was het bijna 3-4 maar de bal van Kljestan streelde de lat.

De wedstrijd bleef pittig en Deschacht kreeg nog een tweede geel waardoor hij vlak voor het einde van de match mocht gaan douchen. Helaas was het Zulte Waregem die van de man meer situatie gebruik kon maken en in de blessuretijd de 4-3 in de netten werken. Het was Berrier die in zijn laatste wedstrijd voor Zulte het leer voorbij Proto kon trappen.

De drie punten blijven in een ongelofelijke spectaculaire tweede helft in het Regenboogstadion. Nieuwkomer Mitrovic toonde al in zijn eerste wedstrijd zijn meerwaarde bij Anderlecht.

Score: 4-3
Goals: 18’ Kljestan 0-1, 33’ Hazard 1-1, 56’ Skúlason 2-1, 59’ Suarez 2-2, 75’ D’Haene 3-2, 78’ De Zeeuw 3-3, 90’ Berrier 4-3

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Colpaert, D'Haene, Duplus, Skulason, Hazard, Conte (89’ Berrier), Malanda, Naessens (89’ Caceres), Habibou

Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Bruno (46’ Mitrovic), Milivojevic, Kljestan, Praet (56’ Mbemba), Acheampong (65’ De Zeeuw), Suarez

Geel: 23' Deschacht, 45+1' Suarez, 83' Milivojevic, 88' Naessens,
Rood: 53' Kouyaté, 72' Skulason, 90+1' Deschacht (2 x geel)

Scheidsrechter: Tim Pots
Stadion: Regenboogstadion