Jaadi: "Alles doen om de top te bereiken"

ZATERDAG, 29 JUNI 2013, 13:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nabil Jaadi liet zich gisteren tegen Roeselare opmerken door het eerste doelpunt te scoren. De 16-jarige aanvaller krijgt deze zomer zijn kans bij de A-kern, sneller dan verwacht. "Mijn doel was om in de winter aan te sluiten."


Jaadi vernam in april dat hij de voorbereiding zou meedoen met de A-kern. "Ik was echt blij. Ik had me als doel gesteld om de komende winterstage mee te maken, maar ik vind het zeker niet erg om een half jaar voor de liggen op mijn schema", zo lacht hij.

De 16-jarige Jaadi, maandag wordt hij 17, speelt nog maar anderhalf jaar voor Anderlecht. Hij begon te voetballen bij Jette. Na een half jaar trok hij naar FC Brussels, waar hij tien jaar bleef. "Sinds ik in Neerpede ben, heb ik al heel veel vooruitgang geboekt", aldus Jaadi.

Ronaldo als voorbeeld

Het voorbije seizoen maakte Jaadi grote indruk bij de beloften in Viareggio en bij de U17 op het toernooi van Amsterdam. Diverse grote clubs, waaronder AC Milan, toonden interesse. "Het is leuk dat ze je volgen, maar ik weet dat ik nog veel werk voor de boeg heb", zegt Jaadi. "Maar ik wil alles doen om het hoogste te bereiken."

Op de vraag welke speler voorbeeld is, antwoordt Jaadi een beetje verlegen Cristiano Ronaldo. "Net als hij hou ik ervan om van ver te vertrekken en een man uit te schakelen."



anderlecht-online forum